...

Mikä on detox ja mitä tulisi tietää ennen kokeilemista?

”Aion syödä terveellisemmin!” on epäilemättä yksi yleisimmistä ruokavaliolupauksista. Siinä ei sinänsä ole mitään väärää, koska motivaatio on jalo. Lomien jälkeen halu terveellisempiin ja kevyempiin elintarvikkeisiin, mukaan lukien detox-ruokavalio, näyttää olevan erityisen houkutteleva. On helppo uskoa, että se on yksinkertainen ihme, joka korvaa nopeasti kaikki pöydässä tehdyt synnit ja että sillä ei ole terveysvaaraa. Mutta ennen kuin aloitat detox-puhdistuksen, pidä seuraavat ehdotukset mielessä.

 

Mikä on detox?

Detox, joka tunnetaan usein nimellä vieroitus, on menettely, joka puhdistaa kehon epäpuhtauksista ja myrkyistä. Haitalliset molekyylit pääsevät kehoomme useiden lähteiden kautta, mukaan lukien kasvipohjainen ruokavalio, koska kasvit sisältävät luonnossa esiintyviä haitallisia komponentteja. Lisäksi altistumme ihmisen aiheuttamille kemiallisille yhdisteille torjunta-aineiden, ilmansaasteiden, kosmetiikan, lääkkeiden jne. Ihmisen oma keho tuottaa jätetuotteita, jotka on hävitettävä. Detoksifikaation eli myrkyllisten yhdisteiden poistamisen tarkoituksena on myös tasapainottaa ja neutraloida ylimääräisiä hormoneja.

Vieroitus tapahtuu ihmiskehossa 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa. Detox-prosessin aikana jätemateriaalit kerätään kehomme jokaisesta solusta ja vähennetään myrkyllisyyttä ennen kuin ne poistetaan kehosta. Joten voidaan sanoa, että kehomme tekee joka päivä suuren puhdistuksen, jota sen on tarkoitus käsitellä, mutta johon voimme osallistua omalta puoleltamme.

​​

 

Mitä kehossa tapahtuu detox-prosessin aikana?

Detox-kurssin tehokkuus liittyy usein siihen, kuinka monta kertaa päivässä käymme vessassa. Todellisuudessa kehossa tapahtuva puhdistusprosessi on paljon monipuolisempi ja jännittävämpi. Tarve käydä wc:ssä liittyy vain viimeiseen detox-vaiheeseen. Joten mitä kehossa tapahtuu detoxin aikana?

Kehomme pääsee eroon haitallisista aineista kolmessa vaiheessa:

 1. Ensimmäisessä vaiheessa haitalliset aineet hajoavat pienemmiksi ja vielä myrkyllisemmiksi molekyyleiksi. Suurin osa tästä työstä tapahtuu maksassa, joka on kehon tärkein detox-elin. Ensimmäisessä vaiheessa keho käyttää monia ravintoaineita, kuten B-vitamiineja, foolihappoa, glutationia, antioksidantteja, karotenoideja, E-vitamiinia ja C-vitamiinia.
 2. Jätteiden poistamiseksi kehosta ne on tehtävä vesiliukoisiksi. Silloin ne voidaan myös karkottaa ulosteen, virtsan ja hien välityksellä. Toisessa vaiheessa ensimmäisessä vaiheessa muodostuneet myrkylliset yhdisteet tehdään turvallisemmiksi ja vesiliukoisiksi, jotta ne voidaan poistaa. Toisessa vaiheessa kehomme tarvitsee aminohappoja, rikkiä ja fytoravinteita.
 3. Kun haitallinen aine on läpäissyt toisen vaiheen, se on poistettava kehosta. Kolmas vaihe on jätteenpoistoprosessi. Tätä voidaan tukea juomalla riittävästi vettä, virtsaamisen ja ulostamisen tukemiseksi. Jotkut jätetuotteet poistuvat kehostamme, kun hikoilemme. Voit siis tukea kolmatta vaihetta myös saunomalla ja kuntoilemalla.

​​

 

Kuinka tehdä detox-kurssi?

Detox-ruokavaliot ovat erityisen yleisiä suurten lomien jälkeen tai ennen rantakauden alkua, jotta pääset nopeasti parempaan kuntoon ja tunnet olosi kevyemmäksi. Itse asiassa detox-ruokavaliolla on paljon suurempi vaikutus kehoon – se on vieroitusprosessi, jota ei ole ensisijaisesti suunniteltu laihtumiseen. Vaikka yksi detoxin tavoitteista on antaa keholle lepoa vaikeammasta ruoansulatustyöstä, se tarvitsee silti energiaa ja polttoainetta ruoan muodossa päivittäiseen toimintaan.

Itse asiassa detox on terveellinen, monipuolinen ja pääasiassa kasvipohjainen ruokavalio, joka voi sisältää ravintolisiä ja tarpeeksi vettä (vältä juomasta liikaa vettä!). Smoothien nauttiminen on hyvä tapa lisätä ravinteikkaita superfoodeja sekä enemmän vihanneksia ja hedelmiä päivittäiseen ruokalistaasi – katso erilaisia Detox-reseptiideoita täältä.

Puhdistuskurssi on yleensä 1-3 päivää pitkä ja on suositeltavaa siirtyä siihen vähitellen. Joten jos tiedät, että aiot tehdä 3 päivän puhdistuksen, jossa kulutat kevyempiä ruokia, kuten keittoja, smoothieita ja kaikkea kasvipohjaista, aloita valmistautuminen siihen viikkoa ennen. Be More -valikoimasta löydät seuraavat tuotteet tehokkaiksi auttajiksi:

 

 1. DETOX SUPERFOOD MIX, joka koostuu 7 superfoodista ja on ihanteellinen lisä vihreisiin smoothieihin miedolla maullaan ja runsaalla kasviproteiinillaan;
 2. DETOX-TEE tai BE SLIM TEA, jotka molemmat auttavat stimuloimaan aineenvaihduntaa;
 3. BODY CLEANSING COMBO, joka koostuu Detox-teestä, Spirulinasta ja Detox-superfood-sekoituksesta, jotta sinulla on täydellinen setti puhdistuskurssin tueksi;
 4. ASHWAGANDHA-JUURIJAUHE, joka auttaa luomaan fyysisen ja emotionaalisen tasapainon, lisää kehon vastustuskykyä stressiä, sairauksia ja ympäristöä vastaan ja sisältää erittäin runsaasti antioksidantteja.

 

Lisäksi yritä olla fyysisesti aktiivinen tänä aikana, mutta ei saa rasittaa kehoa liikaa. Virkistävä kävely luonnossa, jooga tai venyttely auttavat puhdistautumaan sekä fyysisesti että henkisesti luoden koko kehon ja mielen kokemuksen.

 

Joitakin vinkkejä onnistuneeseen detox-prosessiin

 1. Ole fyysisesti aktiivinen. Liiku kevyesti, vältä raskasta liikuntaa, kokeile joogaa ja kävele.
 2. Kokeile hengitysharjoituksia. Tämä auttaa myös pääsemään eroon henkisestä stressistä.
 3. Runsaasti kuitua. Varmista, että saat riittävästi kuitua detoxin aikana, koska se tehostaa aineenvaihduntaa ja tukee suoliston terveyttä. Niitä löytyy vain kasviperäisistä elintarvikkeista, kuten hedelmistä ja vihanneksista, pähkinöistä ja siemenistä, täysjyvätuotteista, palkokasveista.
 4. Käytä omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat vähentämään tulehdusta kehossa. Parhaat lähteet tähän ovat rasvainen kala, saksanpähkinät, pellavansiemenet, chia-siemenet ja hampunsiemenet.
 5. Käy saunassa ja kokeile vuorotellen kuumaa, jääkylmää suihkua. Se stimuloi verenkiertoa ja auttaa poistamaan aineenvaihduntajätettä.
 6. Paljon vihreitä! Rikastuta ruokavaliota vihreillä – lehtikaali, pinaatti, rucola, kurkku, vihreä sipuli, tilli, spirulina jne.
 7. Laadukas uni. Tätäkään ei pidä aliarvioida, sillä unen laatu on yksi hyvän terveyden perustekijöistä. Kokeile esimerkiksi Be Sleepy murskattua teetä.

Olemme tehneet detoxin kokeilemisesta erityisen helppoa – löydät kaiken tarvitsemasi Be More -verkkokaupasta kategorian ”Ole vihreä” alta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
  Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.