Paistamaton tuorejuustokakku täynnä superfoodeja
Ainekset
Pohja:
- 10 Digestiven keksiä
- 30-40 g huoneenlämpöistä voita
- 3 rkl sokerisiirappia (maun mukaan)
- hieman vaniljapapujen siemeniä
- hieman Himalajan suolaa
Tuorejuustotäyte:
- 350 ml kermavaahtoa
- 800 g tuorejuustoa
- 80-100 grammaa sokeria
- vaniljapavun siemeniä
- Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
- 50-70 g Be Beatiful superfoodsekoitusta
- pieni määrä Himalajan suolaa
- 6 arkkia (10 grammaa) gelatiinia
Koristeluksi:
- 10 g Be Beautiful superfoodsekoitusta
- 100 g tuoreita vadelmia
- Pari oksaa tuoretta minttua
Ohje
Pohja
- Murskaa keksit monitoimikoneessa
- Lisää huonelämmin voi, vanilja, suola ja sokerisiirappi
- Lisää seos monitoimikoneeseen ja sekoittaa kunnes keksitaikina on sileä
- Ota pyöreä kakkuvuoka ja vuoraa molemmat sivut ja pohja leivinpaperilla
- Laita taikina muottiin ja paina muotin pohjaa tasaiseksi kerrokseksi
- Nosta muotti jäätymään kylmässä
Tuorejuustotäyte
- Aseta gelatiinilevyt kylmään veteen turpoamaan
- Vatkaa kermavaahto sokerilla, suolalla ja vaniljalla, vispilä erikseen tuorejuusto, sokeri, suola ja sitruunamehu sekä sitruunankuori
- Aseta turvonneet gelatiinilehdet kattilaan ja sulata matalalla lämmöllä (gelatiinin ei saa antaa kiehua)
- Laita sitten kermavaahto, tuorejuustokerma ja Be Beautiful superfood -seos yhteen kulhoon kevyesti sekoittaen, ota seos myös osittain vispilällä ja sekoita pienempi määrä gelatiinia jäähtyäksesi ja estääksesi siten paakkujen muodostumisen kakkuun
- Sen jälkeen kaada gelatiini kulhoon ja sekoita kaikki huolellisesti
- Ota taikina kaapista ja lisää täyte kakkupohjaan, tasoita sileäksi ja jätä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli
Tarjoilussa voit käyttää luovuuttasi ja toiveidesi mukaan marjoja ja yrttejä