Vegaaninen uunissa paistettu baobab-pannukakku
Ainekset:
-
- 2 rkl baobab-jauhetta
- 50 g kookosjauhoa
- 100 g kvinoajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl perunajauhoa
- 2 kypsää banaania
- 150 ml kookos-riisimaitoa (tai jotain muuta kasvismaitoa)
- 1 rkl kookosöljyä + myös vähän myöhempää käyttöä varten muotin rasvaamiseen
- Agavesiirappia maun mukaan
- Ripaus kanelia
- 3-4 rkl chia-siemeniä (jos et ole vegaani, voit käyttää myös 2-3 munaa koosta riippuen)
- 100g tuoreita vadelmia ja karhunvatukoita (tai omia suosikkejasi)
- Kourallinen manteli- tai kookoshiutaleita
- Laita chia-siemenet pieneen astiaan ja kaada vettä niiden päälle, kunnes ne peittyvät (se auttaa pitämään taikinan koossa)
- Sekoita kaikki kuivat aineet suuressa kulhossa ja aseta sivuun.
- Sekoita banaanit ja chia-siemenet tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää sitten kookosöljy, agavesiirappi, maito ja sekoita hyvin.
- Kaada nestemäinen seos kuiviin ainesosiin ja sekoita hyvin, taikinan tulisi olla smetanan paksuista, jos se on liian juoksevaa, lisää kvinoajauhoa.
- Sen jälkeen rasvaa leivontamuotti kookosöljyllä ja kaada taikina siihen.
- Paista 180 asteisessa uunissa noin 25-45 minuuttia. Kypsennysaika riippuu taikinan paksuudesta.
- Tarjoile heti ja koristele haluamallasi tavalla.