Vadelma-mangokakku kollageenilla
Ainekset
Pohja:
- 200 g murskattuja keksejä, joista pidät
- 80 g sulatettua voita
Vadelmatäyte:
- 2 dl 35% vispikerma
- 5 rkl sokeria
- 300g vadelmasose
- 380 g kreikkalaista jogurttia
- 200g tuorejuustoa
- 4-5 rkl Merikollageenia Mansikka’n’Mustaherukka kollageenisegu
- puolen sitruunan mehu
- 8 arkkia gelatiinia
Päälle:
- 300g mangosose
- 4 arkkia gelatiinia
- marjoja koristeluun
Ohje
- Murskaa ensin keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Paina leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoan pohjaan. Käytä 21-24 cm: n vuokaa.
- Laita gelatiinilehdet liukenemaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
- Sekoita suuressa kulhossa pehmeä tuorejuusto, vadelmasose ja kreikkalainen jogurtti.
- Kuumenna sitruunamehu pienessä kulhossa, lisää 2-3 ruokalusikallista kuumaa vettä. Purista gelatiinilehdet kuivaksi ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan sitruunamehuun, kunnes ne liukenevat. Lisää gelatiini varovasti sekoittaen.
- Vatkaa kerma sokerilla ja Be More -kollageeniseoksella ja sekoita varovasti muun täytteen kanssa.
- Kaada täyte keksimurun pohjalle ja laita kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Sen jälkeen tee mangotäyte, valmista valmiiksi gelatiini ja sekoita mangoseoksen kanssa ja kaada päälle. Laita jääkaappiin, mieluiten seuraavaan päivään asti tai 4 tunniksi, hyytelöksi.
- Koristele haluamillasi tuoreilla marjoilla ja ripottele päälle Be Moren vaaleanpunaista kollageenisekoitusta!
Luoja: Emily Vigel