Be More syntymäpäiväkakku
Ainekset
Reseptissä käytetään 16 cm: n pyöreää muottia ja määrästä tulee lähes 8 kakkupalaa.
Pohja:
- 75 g manteleita
- 4 raakapatukka kirsikkakollageenia
- 1/8 tl Himalajan vaaleanpunaista suolaa
- 1 rkl sulatettua kookosöljyä
Kermatäyte:
- 600 g kasvijogurttia
- 30 ml kasvimaitojuomaa
- 60 g vaahterasiirappia
- 1/2 sitruunan mehua
- 1 ruokalusikallista Be Beautiful superfood-sekoitusta
- 2 ruokalusikallista Collagen Edition vadelma-kirsikka-kollageeniseosta
- 1/2 tl vaniljauutetta
- 220 ml kasvimaitojuomaa
- 15 g agar agar-jauhetta
- 80 g vadelmia (sopii pakastettuina)
Koristeluun:
- Tuoreet vadelmat, 1/2 raakapatukka, ruusun terälehdet
Ohje
Pohja:
- Murskaa ensin mantelit monitoimikoneessa
- Leikkaa sitten patukat pienemmiksi paloiksi ja lisää pähkinöiden joukkoon. Sekoita niitä, kunnes seos on tasainen
- Lisää suola ja sulatettu kookosöljy, sekoita uudelleen, kaada kakkuvuokaan ja paina pohja tasaiseksi.
- Laita jääkaappiin
Kerma:
- Sekoita lasissa tai pienessä kulhossa 30 ml maito, kollageeni- ja superfood-sekoitus, vaahterasiirappi ja sitruunamehu. Sekoita vispilällä tasaiseksi, jotta siinä ei ole kokkareita.
- Kaada sitten isoon kulhoon jogurtti valmistettu seos ja vanilja. Sekoita tasaiseksi.
- Mittaa nyt paksupohjaisessa keittoastiassa 220 ml maitoa ja agar agar-jauhetta, sekoita kunnes agar-agar on liuennut.
- Kuumenna 90 asteeseen jatkuvasti sekoittaen, keitä 1 min ja poista sen jälkeen hellalta.
- Jos jogurttikulho on huoneenlämmin, kaada agar agar-seos jogurttiseokseen sekoittaen samalla. Jos se on vielä jääkaappi-kylmä, on parempi lisätä jogurttiseos hiljaa keittoastiaan agar agar-seoksen joukkoon, jotta agar agar-seos ei ehdi hyytelöityä heti.
- Lisää lopuksi vadelmanpalat ja kaada seos heti kakkuvuoan päälle.
- Siirrä kakku kovettumaan jääkaappiin. Voit odottaa yön yli tai pitää sitä silmällä, koska se on muuttunut hyytelömäiseksi (n. 2h) muotin poistamiseksi turvallisesti ja kakun koristeluun.
Reseptin tekijä: Kersti Kuuse (@my_life_my_treats)